مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی :
۳۶ درصد معاملات محصولات پتروشیمی در بورس اعتباری بوده است
مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۳۶ تا ۳۷ درصد از معاملات انجامشده در بورسهای کالایی طی سال گذشته، به صورت اعتباری بوده است، گفت: ارزش این معاملات اعتباری حدود ۱۳۱ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.

فرهنگ اقتصاد _ محمد متقی اظهار کرد: آییننامهای جدید به استناد بند «هـ» ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم توسعه تدوین شده است که به موضوع اختصاص محصولات شرکت های پتروشیمی که پیشفروش نشدهاند، یا تعهد صادراتی ندارند، به واحدهای پایین دستی در طول زنجیره ارزش میپردازد.
وی با بیان اینکه این آییننامه که در سال ۱۴۰۴ طراحی و تدوین شده است، با هدف ایجاد مسیر مطمئن برای تأمین مواد اولیه صنایع پاییندستی تنظیم شده و اجرای آن بر عهده دبیرخانهای است که مسئولیت آن با شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواهد بود، افزود: اعضای اصلی این دبیرخانه شامل وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی هستند و فرآیند اجرای آییننامه نیز در بستر بورسهای کالایی ازجمله بورس کالا و بورس انرژی انجام میشود.
مدیر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه این مسیر افزون بر تأمین کالاهای مورد نیاز صنایع پاییندستی، برای آن دسته از طرح های پتروشیمی نیز که خواهان استفاده از خوراکهای موجود در صنعت هستند، فرصتی فراهم خواهد کرد، ادامه داد: تشکیل دبیرخانه این آییننامه در دستور کار قرار گرفته است و به محض نهاییشدن ساختار آن، فرآیند اجرایی آغاز میشود.
متقی با اشاره به عملکرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۹ میلیون تن کالا در بورسها عرضه شده که نسبت به سال پیش از آن، رشد ۸ درصدی داشته است. از این مقدار عرضه، حدود ۷.۲ میلیون تن کالا فروش رفته است که این رقم نیز نسبت به سال ۱۴۰۱، رشد ۱۰ درصدی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه برای حمایت از صنایع پاییندستی، فروشهای اعتباری نیز بهطور خیره کنندهای رشد داشتهاند، بهطوری که ۳۶ تا ۳۷ درصد از معاملات انجامشده در بورس های کالایی، بهصورت اعتباری بوده است، تصریح کرد: ارزش این معاملات اعتباری حدود ۱۳۱ هزار میلیارد تومان برآورد میشود که نسبت به سهم ۲۶ درصدی در سالهای گذشته، رشدی قابلتوجه داشته است.
مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: این اقدام ها در کنار تأمین کالاهای مورد نیاز صنایع راهبردی کشور نظیر پالایشگاه ها و نیروگاه ها انجام شده است. برای نمونه پارسال حدود ۱۶۶ هزار تن کالا و مواد شیمیایی برای این صنایع تأمین شده است.
متقی همچنین به نقش حاکمیتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تبادلات بین مجتمعی اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود ۴۵۰ هزار تن از مبادلات میان مجتمع های پتروشیمی زیر نظر این شرکت انجام میشود و موضوع هایی نظیر کمک به امضای قراردادها و تعیین قیمت میان مجتمعها در این چارچوب مدیریت میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۱۳ نوع محصول به گمرکات کشور معرفی شدهاند که صادرات آنها با هماهنگی صنعت پتروشیمی انجام میشود، گفت: در مجموع، هماکنون ۵۰۵ نوع محصول پتروشیمی در کشور عرضه میشود که از این تعداد، ۴۰۸ محصول پلیمری هستند و از سوی ۳۶ شرکت پتروشیمی تولید میشوند. دیگر محصولات در دسته شیمیایی و هیدروکربنی قرار دارند.
به اشتراک بگذارید:
لینک خبر: